Pauze spelletjes zonder materiaal! (deel 1)

Buiten spelen is niet alleen leuk. Het stimuleert ook nog de motoriscKom je buiten spelenhe ontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen. Daarom is het naar mijn menig een essentieel onderdeel van het onderwijs!

We kunnen ons allemaal nog wel herinneren welke pauze spelletjes we zelf deden. Knikkeren, hinkelen, springtouwen en nog veel meer. Maar tegenwoordig zien we die niet zo veel meer terug. En dan denk ik: Daar moeten we zelf voor zorgen!

De aankomende vijf weken zal ik elke maandag een spelletje met jullie delen voor in de pauze. En omdat ik weet dat er niet altijd budget is voor materialen worden het pauze spelletjes zonder materiaal.

Pauze spelletje zonder materiaal nummer 1:

Klap spelletjes:

Klap spelletjes zijn ontzettend leuk om tijdens de pauze te spelen.

Wat wordt er met deze pauze spelletjes gestimuleerd?

Klap spelletjes stimuleren de motorische oPauze spelletjentwikkeling op verschillende gebieden. Klap spelletjes zorgen voor ontwikkeling in de gelijktijdigheid, of te wel het uitoefenen van vaardigheden met twee handen tegelijk. Ook stimuleert het de timing. Als je mis klapt lukt het spelletje niet zo goed. En in zijn geheel stimuleert het de handvaardigheid.
Klap spelletjes kun je in verschillende vormen spelen. In je eentje, met zijn tweeën of in een kring. Dit stimuleert de sociaal/emotionele ontwikkeling.

Hoe speel je het spelletje?

Met twee personen:
Er zijn verschillende klapspelletjes voor twee personen. Een bekende is papegaaitje leef je nog.
Maar er zijn ook andere. Als je hier klikt dan vindt je een leuk klapspelletje voor twee personen.

In een kring van meerdere personen:
Ook in een kring is dit een ontzettend leuk spelletje om te doen. Klik hier voor een link met een voorbeeld.

Meer pauze spelletjes zonder materiaal? De aankomende weken lees je elke maandag een nieuw idee!

Nieuwsbrief.

Vaker leuke ideeën krijgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van CareFormation op www.careformation.nl. Of volg ons op facebook.