Pauze spelletjes zonder materiaal (deel 3)

In de afgelopen twee weken heb je kunnen lezen over Klapspelletjes en tikspelletjes. Pauze spelletjes zonder materiaal. Vandaag gaan we het hebben over spiegelbeeld spelletjes. Een nieuw idee om kinderen te inspireren om te spelen tijdens de pauze.

Buiten spelen is niet alleen leuk. Het stimuleert ook nog de motorische ontwikkeling en de sociaal/emotionele ontwikkeling van de kinderen. Daarom is het naar mijn mening een essentieel onderdeel van het onderwijs!

We kunnen ons allemaal nog wel herinneren welke pauze spelletjes we zelf deden. Knikkeren, hinkelen, springtouwen en nog veel meer. Maar tegenwoordig zien we dit niet zo veel meer terug. En dan denk ik: Daar moeten we zelf voor zorgen!

De aankomende vijf weken zal ik elke maaandag een spelletje met je delen voor in de pauze. En omdat ik weet dat er niet altijd budget is voor materialen worden het pauze spelletjes zonder materiaal.

Pauze spelletjes zonder materiaal deel 3:

Spiegelbeeld spelletjesPauze spelletjes

Ook spiegelbeeld spelletjes kun je makkelijk spelen zonder materiaal.

Wat wordt er met deze pauze spelletjes gestimuleerd?

Spiegelbeeld spelletjes zijn goed voor de motorische ontwikkeling. Ze stimuleren het lichaamsschema en de ruimtelijke oriëntatie. Kinderen leren op een natuurlijke manier wat links en rechts is en krijgen een beter inzicht in hun plaats in de ruimte.
Daarnaast stimuleren ze de sociaal/emotionele ontwikkeling door het samen spelen.

Hoe speel je het spelletje?

Je kunt dit spelletje met z’n tweeën spelen maar ook in een groep. Eén persoon neemt de leiding en voert de bewegingen uit. Als deze persoon zijn arm uitsteekt moet de rest dit nadoen. Je kunt hierbij denken aan bewegingen met de armen en benen. Maar ook aan bewegingen met de schouders, neus, ogen, billen etc. De spiegelbeeld kinderen kunnen de bewegingen op twee manieren uitvoeren. Echt in spiegelbeeld of juist tePauze spelletjesgenover gesteld. Beide manieren zijn goed. Het is vooral belangrijk om het van nature te laten gebeuren.
Heb je het echt helemaal in je vingers dan kun je proberen om samen een dansje te maken op deze manier.

Nieuwsbrief:

Wil je meer van dit soort leuke tips? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op www.careformation.nl. En je mag kiezen uit foto’s van “goede” pengrepen en de 40 meest inspirerende en tijdbesparende quotes.