---

Nog een paar weken en dan is het al weer zomervakantie! Heb jij al nagedacht over je bijscholing van volgend schooljaar?

---

Nieuw bij CareFormation:

Met trots presenteren wij drie nieuwe cursussen:

De cursussen Motoriek zijn uitgebreid met:

- Cursus Motoriek en Zelfbeeld

- Cursus Developmental Coördination Disorder

En de cursussen Logopedie en Stem zijn uitgebreid met:

- Cursus Spraak- taalontwikkeling in de Klas

Lees verderop in de nieuwsbrief meer.

---

Cursussen Motoriek:

Er zijn inmiddels vijf cursussen te volgen met het thema motoriek:

- Basiscursus motoriek in de Klas

Tijdens deze cursus komt zowel de grove motoriek als de fijne motoriek en het schrijven aan bod. Je leert herkennen wanneer kinderen moeite hebben met de motoriek. Je leert wat je zelf kan doen om de kinderen te helpen. En je gaat kritisch nadenken over het aanbod wat je in de klas geeft als het gaat om motoriek. lees meer.

- Grove motoriek en balvaardigheid in de klas

Tijdens deze cursus kijken we naar de grove motoriek en balvaardigheid in de klas. Hoe bouw je een oefening op, hoe leer je iets aan bij een kind en wanneer moet je doorsturen. lees meer.

- Handvaardigheid en schrijven in de klas

 Tijdens deze cursus ga je kritisch nadenken over schrijfmaterialen, lijntjes papier en blokschrift of verbonden schrift. Daarnaast leer je wat er nodig is om tot schrijven te komen en krijg je heel veel praktische voorbeelden mee naar huis om dit in je klas te gaan oefenen. lees meer.

- Motoriek en zelfbeeld NIEUW!!

Vanaf nu is de cursus motoriek en zelfbeeld te volgen. Hierin leer je hoe belangrijk het zelfbeeld is bij het uitvoeren van sportieve en motorische vaardigheden. En je leert het zelfbeeld te stimuleren in de klas. lees meer.

- Developmental Coördination Disorder NIEUW!!

Ook deze cursus is vanaf nu te volgen. Als motorische problemen zo groot zijn dat ze niet door stimuleren alleen op te lossen zijn spreken we van DCD. En dit komt vaker voor dan je denkt. Wat is het en wat kan je doen als leerkracht met kinderen die dit hebben? Lees meer

 De basiscursus Motoriek in de Klas kan op verschillende locaties in Nederland gevolgd worden. Alle cursussen kunnen bij jou op school gegeven worden. Dit kan al interessant zijn bij 4-5 deelnemers.

---

Cursussen Logopedie en Stem

Binnen het thema Logopedie en Stem zijn er twee cursussen te volgen:

- Cursus Stemgebruik

Tijdens deze cursus leer je als leerkracht hoe je voor je stem moet zorgen en hoe je je stem het beste kunt gebruiken voor de klas. lees meer.

- Cursus Spraak- taalontwikkeling in de Klas

Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht over wat je als leerkracht kunt doen voor kinderen die oa weinig of helemaal niet praten, geen goede woordenschat hebben, die gekke zinnen maken of tweetalig zijn. lees meer.

Beide cursussen zijn via open inschrijving en bij jou op school te volgen.

---

Overige cursussen:

- Cursus Zonder pijn voor de Klas

Tijdens deze cursus leer je hoe je loopt, staat, wijst, schrijft op het digibord, slentert tijdens de pleinwacht, zit achter de computer etc. zonder pijn te krijgen in je lichaam. Zodat je lichaam minder pijnlijk en vermoeid voelt na een dag hard werken. lees meer.

- Cursus Zin in je Werk

Door extra taken naast het lesgeven kan je soms de motivatie voor je werk even kwijt zijn. In deze cursus ga je op zoek naar je drijfveren en de zingeving van je werk zodat je weer met plezier naar je werk toe kan gaan. lees meer.

Beide cursussen zijn via open inschrijving en bij jou op school te volgen.

---

Heb je (nog) geen tijd om een cursus te volgen dan willen we je uitnodigen om lid te worden van onze nieuwsbrief via www.careformation.nl. Of ons te volgen op facebook via facebook.com/careformationNL.

Hier vinden jullie regelmatig tips die te maken hebben met de cursussen.

---

Omdat wij niemand lastig willen vallen met ongewenste mail willen wij jullie vragen je uit te schrijven als je geen mail van CareFormation meer wilt ontvangen.

---