Cursus Zin in je Werk

foto levenspadZin in je werk gaat over de vraag of je met plezier werkt, maar stelt ook de vraag naar de (grotere) zin van wat je doet. Het gaat dus om de vraag of je zin hebt in je werk en of je zin kunt vinden in je werk. Waar haal je de zin vandaan om voor de klas te staan? Wat zijn jouw inspiratiebronnen en welke achterliggende waarden zijn bepalend voor de manier waarop je je werk uitvoert?

De cursus Zin in je Werk is bedoeld om stil te staan bij jezelf.

Tijdens een workshop van ongeveer 6 uur neemt humanistica Charlotte Sneijers je mee naar de lagen van zingeving in je werk. Daarbij vorm jij als individu het middelpunt. Wie je bent als mens bepaalt voor een groot deel wie je bent als leerkracht. En wie je bent als leerkracht is bepalend voor hoe je je vak uitoefent. We staan niet altijd stil bij wie we zijn en welke invloed dat heeft op ons werk. Zin in je Werk legt de focus op wie je bent, omdat je eigen persoonlijk bepalend is voor de uitoefening van je werk als leerkracht. Zelfkennis vormt de sleutel om de zin van wat je doet te begrijpen.

Zin in je werk nodigt je uit om dieper in te gaan op jezelf, je inspiratiebronnen en drijfveren en je waarden. Om (meer) zin te krijgen in je werk is het belangrijk om stil te staan bij de vraag wat de zin van je werk uitmaakt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:Zingeving

  • Wat is zingeving?
  • Waarom is zingeving belangrijk?
  • Drijfveren en passies: waarom doe je wat je doet?
  • Waarden: wat is belangrijk voor jou?
  • Wie ben jij?
  • (meer) zin in je werk

Hoe kan je de cursus Zin in je Werk volgen?

Deze cursus kan op locatie gegeven worden waarbij er in teamverband gekeken kan worden naar de bovenstaande onderwerpen. Wil je dat Charlotte bij jullie langs komt? Vraag dan hier een offerte aan.
Wil je je via open inschrijving aanmelden om de cursus te volgen op verschillende plaatsen in Nederland? Klik dan hier om je aan te melden.