---

Platform zorggerelateerde onderwerpen in het onderwijs:

Deze nieuwsbrief gaat over:
- spelletjes voor tijdens het buitenspelen
- filmpje met tips over stilzitten in de klas
- een spel voor woordenschatontwikkeling

- tips om je vermoeide rug weer tot rust te brengen

We hopen dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. We nodigen je uit om ons te mailen met vragen waar je tegen aan loopt in de klas. Dit kan naar info@careformation.nl. Voel je verder vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar collega's. 


---

Spelletje om buiten met de klas te spelen:

Regelmatig hoor ik volwassen met heimwee terugdenken aan de tijd dat ze als kind op het schoolplein speelden. Knikkeren, elastieken, flippo's. En waar zijn deze rage's nu hoor ik dan. Ik geloof er in dat we deze rage's weer een beetje nieuw leven in kunnen blazen. Dit stimuleerde mij tot het schrijven van een blog met een aantal voorbeelden van spelletje die je met de klas buiten kan spelen. Hieronder vind je een link naar 1 van de 5 spelletjes die je zou kunnen doen. Klik even verder op de site en je vindt de andere vier spelletjes ook! Veel speelplezier!

Blog: klik hier

---

Zit stil en let op! Waarom veel kinderen dit niet kunnen!

In deze video legt Monique uit waarom veel kinderen moeite hebben met stilzitten in de klas. 

Lees hier meer en kijk de video. 

---

Aan de slag met de woordenschat-ontwikkeling

Bij sommige kinderen gaat de ontwikkeling van de woordenschat niet vanzelf. In dit blog lees je een spel die de woordenschat laat toenemen. Het wordt vaak gespeeld zonder dat ouders, leerkrachten en kinderen het specifiek voor dit doel inzetten maar stiekem neemt de woordenschat dan al toe. Wil je specifiek met je klas of een kind oefenen dan kan je dit spel daarvoor dus goed gebruiken. 

Blog: klik hier.

---

Breng je rug tot rust!

Als leerkracht belast je je rug de hele tijd! Met als gevolg dat je regelmatig thuis komt met een vermoeide of pijnlijke onderrug. In het volgende blog lees je tips hoe je je rug weer tot rust kan brengen. 

Blog: klik hier.

---

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de cursussen die CareFormation  de aankomende tijd geeft. Kijk op www.careformation.nl voor cursusdata. Ook worden alle cursussen bij je op school gegeven. Dit kan al voor een deel van het team.  

---

Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen met je collega's!