Esther van Zuilen

_DSC0171
Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Esther van Zuilen-Hof. In april 2015 heb ik CareFormation opgericht en hier wil ik graag vertellen waarom.
Al tijdens mijn opleiding Oefentherapie Cesar wist ik dat ik graag met kinderen met een motorische achterstand wilde werken. In 2008 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut waarna ik ben gaan werken bij Kind en Motoriek, een paramedisch centrum voor kinderoefentherapie. Met veel enthousiasme heb ik me gestort op de vervolgopleiding tot kinderoefentherapeut welke in het voorjaar van 2010 heb afgerond.
Naast mijn werkzaamheden als kinderoefentherapeut ben ik in 2010 begonnen als regiomanager Utrecht e.o. binnen Kind en Motoriek. Hierbij kreeg ik de mogelijkheid om verschillende cursussen te geven aan leerkrachten. Waaronder de cursus Motoriek in de Klas. Het voorlichten van leerkrachten over het onderdeel motoriek geeft mij elke keer weer een hoop energie. Mijn ervaring tot nu toe is dat de deelnemers van de cursussen met een vernieuwd enthousiasme naar huis vertrekken om het geleerde op school weer in de praktijk te brengen.
Niet op elke school is het mogelijk en gebruikelijk om veel aandacht te besteden aan motoriek. Door het geven van de cursussen hoop ik hier verandering in te brengen waardoor er steeds meer kinderen vrij kunnen bewegen en ontwikkelen.

Daarnaast heb ik me als doel gesteld om samenwerkingen aan te gaan met ander zorgverleners of experts. Door een verscheidenheid aan cursussen aan te bieden binnen CareFormation hoop ik mensen zoveel mogelijk te informeren en stimuleren over onderwerpen waar ze graag meer verdieping in willen.