Liza Vingerling

Liza VingerlingLiza Vingerling is in 2009 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht aan de opleiding logopedie. Zij werkt sinds 2009 in een allround logopediepraktijk. Daarnaast is zij in 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als klassiek zangeres met de afstudeerrichting educatie.

Liza is altijd gefascineerd geweest door de stem. Als kind vooral door haar liefde voor muziek en zingen. Later ook door de techniek en theorie achter dit bijzonder orgaan dat als enige orgaan 1000 keer per seconde kan bewegen zonder vermoeid te worden. De stem is zowel een heel krachtig orgaan als een zeer emotioneel en gevoelig orgaan.

Liza is zangeres, zangdocente en logopediste. Werken met de stem en mensen helpen plezierig stem te geven is haar passie. In haar werk als logopediste maar ook tijdens haar zanglessen komt Liza vaak mensen tegen met uiteenlopende stemklachten. Soms is er een eenvoudige hulpvraag: “Ik kan die noot niet halen”. Soms een veel complexere: “Ik kan niet meer werken omdat ik geen stem heb”.  En alles er tussen in. Het gebeurt niet zelden dat mensen enkel aangeven dat spreken vermoeiend is.

Als spreken vermoeiend wordt, dan is de invloed op het dagelijks leven meteen enorm terwijl er veel stemklachten goed te voorkomen zijn. Dit heeft Liza geïnspireerd om een cursus te ontwikkelen die gericht is op mensen die hun stem veel gebruiken. Dit ter voorkoming van klachten en problemen.