Motoriek in de Klas Amsterdam

Afgelopen dinsdag mocht ik de Basiscursus Motoriek in de Klas weer geven. De deelnemers waren deze keer heel divers. Leerkrachten van alle groepen 1 t/m 4 waren aanwezig. Een gymdocent had zich aangemeld. En deze keer was er ook deelnemer die geen leerkracht is. In zijn baan als speelplein ontwerper was deze deelnemer erg geïnteresseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen.

Tijdens de 6 uur durende cursus is er veel interactief gewerkt. Tijdens de theorie onderdelen kwamen er ontzettend veel vragen waardoor we echt in gesprek waren met elkaar. En tijdens de praktijk delen werd er had met elkaar gewerkt in het verbreden van de kennis als het gaat om motoriek.
Bijzonder vond ik ook dat er tijdens de luxe broodmaaltijd een levendig gesprek ontstond over of je er als persoon voor kiest om je aan te passen aan wat de maatschappij doet, of dat je je eigen normen en waarden volgt en durft kritisch te zijn. Tijdens de hele cursus kwam dit als een rode draad terug. Durven twijfelen, aanpassen, kritisch zijn en ontdekken. En dat allemaal voor een betere ontwikkeling van de kinderen.

Bedankt weer deelnemers! Ik kijk uit naar een nieuwe groep die zich ook wil laten inspireren.