Breng je rug tot rust!

Lopen door de klas, bukken om veters te strikken, weer opstaan en verder lopen, bukken om een rits dicht te maken, weer opstaan en verder lopen, bukken om iets op te rapen, weer opstaan en verder lopen, bukken om een kind aan te spreken…

We doen het de hele dag. En wat een belasting voor je rug! Regelmatig kom je thuis met een vermoeide of zelfs pijnlijke onderrug.
Om ervoor te zorgen dat je de volgende dag weer opnieuw kunt beginnen is het belangrijk om je rug goed tot rust te laten komen.
Een van de manieren om je rug te ontlasten is door goed te slapen. Bij deze een aantal tips voor een goede slaaphouding:

  1. Probeer te voorkomen dat je in buiklig slaapt. De houding van je rug is dan zo hol dat je onderrug niet goed kan uitrusten.
  2. Als je voor slapen op je zij kiest wissel de kanten dan regelmatig af.
  3. Probeer je heup in een rechte lijn boven elkaar te houden als je in zijlig slaapt.
  4. Leg eventueel een dun kussen tussen je knieën zodat je knieën op elkaar kunnen liggen. Hierdoor wordt je bekken recht gehouden en is je wervelkolom in de juiste stand om echt tot rust te komen.
  5. Als je voor slapen op je rug kiest kan je een dun kussen onder je knieën leggen. Hierdoor komt je onderrug rustig in het matras te liggen waardoor hij goed kan ontspannen.

Wil je meer weten over de belasting van je lichaam?
Volg dan de cursus Zonder pijn voor de Klas. Lees hier meer. 

Wil je nog meer tips voor in de klas ontvangen? Volg ons dan op Facebook of wordt lid van de nieuwsbrief.